0
Läckra påskägg med naturliga färger!

Läckra påskägg med naturliga färger!

Blev så nöjd över våra fina påskägg som vi färgade för några dagar sedan att jag ville dela med er hur vi gjorde. Vi färgade faktiskt äggen naturligt med vad vi hade hemma!

Vi använde oss av lökskal, gurkmeja och rödbeta men man kan självklart använda sig av massa andra grönsaker eller frukter.

Det du behöver är ägg, någon färgstark grönsak, frukt eller krydda, vatten och en kastrull. Här kommer tre enkla recept för varje ingrediens som vi använde.

Lökskal:

- Skal från 6 -10 lök

- 6 ägg

- Vatten att täcka äggen med.

Lägg lökskalen i en kastrull och fyll med vatten. Koka upp och låt koka i ca. 20 minuter. Ta av från värmen och låt svalna. När blandningen har kallnat, lägg i äggen och låt det koka upp i ca. 20 minuter. Om du vill ha en kraftigare färg låt äggen vara i en stund till. 

Gurkmeja:

- 3 msk gurkmeja

- 6 ägg

- 1 msk äppelcidervinäger

- Vatten att täcka äggen med

Blanda gurkmeja, äppelcidervinäger och vatten i en kastrull. Låt det koka upp och sjud i ca. 30 minuter. Lägg i äggen och koka upp igen. När det kokar, ta av kastrullen från värmen och låt äggen vara i blandningen i 30 minuter till. 

Rödbeta:

- 6 rödbetor

- 6 ägg

- 1 msk äppelcidervinäger

- Vatten att täcka äggen med

Koka upp vatten i en kastrull. Medan vattnet kokar skär rödbetorna i små bitar. När vattnet kokar lägg i de skurna rödbetorna och äppelcidervinäger. Låt det sjuda i 25-30 minuter. Ta av blandningen från värmen och sila bort rödbetorna. Lägg i äggen och låt dem vara i upp till 24 timmar beroende på vilken färg du vill åt.

Våra ägg som vi färgade med rödbetorna var i kastrullen lite för kort tid, men gillade ändå den jordiga färgtonen. Var den inte fin?

Älskade verkligen de rostiga och färgrika nyanserna som äggen fick. Kan ju även tillägga att det var så enkelt och kul att göra med barnen. Så nu är det bara att börja påskpynta!

Tillbaka till blogg