Trollerikalas för hela slanten!

Trollerikalas för hela slanten!

Varje år väljer min son ett kalastema, har nog påverkat honom för mycket med alla kalasprylarna hemma ;-), han tycker i för sig att det är super roligt att fira sin födelsedag och att hjälpa till att förbereda. Det blir ett tillfälle för hela familjen att göra något ihop också! Sist valde han att ha ett trollerikalas.

Denna gång gjorde vi det väldigt enkelt för oss. Vi köpte många av godsakerna och satsade på enkla dekorationer. Men födelsedagstårtan ville jag ju så klart baka åt honom, så det blev hans favorit Prinsesstårta. Är inte Prinsesstårta alla barns favorit?

Vi började med att göra trollerihattar utav papper. Både som han och hans vänner kunde använda som kalashattar men också som bordsdekoration. Några av hattarna smyckades med kaniner som vi hade hemma, allt från gosedjur till en liten nattlampa.

Finns många sidor där ni kan se hur vi gjorde trollerihattarna. Nedan finns en länk;

https://www.ehow.com/how_7788218_make-magician-hat-out-paper.html

Vad använder en trollkarl mest i sina trollerinummer? En kortlek så klart! Så vi pyntade bordet med spelkort. För att det skulle bli lite roligare och mer magiskt skapade vi också en pyramid med korten. Den tog sin lilla tid att göra, då korten inte riktigt ville fästa. Men det gick till slut! Bästa rådet är att använda sig av en limpistol. Det löser allt!


Sist men inte minst hade vi tärningar och trollstavar.

Prinsesstårtan smyckade jag med en söt liten trollerikanin och stavar. De gjorde jag av sockermassa. Bakning är inte min starka sida men det blev helt ok ändå, tycker jag. Pricken över i:et blev den läckra cake toppern i guld. Den gör den fulaste tårtan i världen fin!


När kompisarna kom hade min man förberett några trollerinummer. Gissa om de blev glada! Sonen blev så nöjd och det roligaste av allt var att vi kunde pyssla många av dekorationerna ihop hela familjen!


Tillbaka till blogg